09:17 Haaksbergen - aangepast om 09:18

Rockdiva en The Marshalls samen op pad

HAAKSBERGEN – The Marshalls en Sabine Uitslag gaan samen optreden. De band Haaksbergs- Rietmolens getinte formatie heeft daarmee een ware rockdiva aan de haak geslagen. De samenwerking ontstond onlangs tijdens het optreden naar aanleiding van het 20-jarige bestaan van de Marshalls.  ‘We hadden meteen een klik’.

Ooit ging ze door het leven als ‘Rockdiva van het CDA’. Dat was toen ze haar functie van Tweede Kamerlid combineerde met haar grote passie: muziek maken. Later verscheen de geboren Twentse nog meermalen op tv in The Voice of Holland en Dancing on Ice. Dit voorjaar werd ze gevraagd mee te doen aan een optreden van The Marshalls ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de classic rockformatie. ,,Ze spelen precies de nummers die ik leuk vind. Stevige rock uit de zeventiger en tachtiger jaren van onder meer Status Quo, Deep Purple, AC/DC, Van Halen, Metallica. Maar belangrijker nog: tijdens het optreden was er behalve muzikaal ook meteen een persoonlijke klik. En dat merkte het publiek volgens mij ook”, aldus de zangeres.

The Marshalls, met onder anderen Haaksbergenaar Jan Colijn binnen de gelederen, is geformeerd rond zanger Gerard te Rietmole uit Rietmolen, die daarmee ook het geluid van de band bepaalt. The Marshalls  zal voortaan toch wat anders gaan klinken en Te Rietmole juicht dat toe. ,,We hebben zo onderhand alle klassiekers uit vorige decennia wel gespeeld. Met Sabine erbij kunnen we ons nu ook op ander werk richten. Sas Jordan, Beth Hart bijvoorbeeld. Stevige rock die zeker niet misstaat binnen het classicrock-concept van The Marshalls.”

Foto Robert Westera Fotografie