14:56 Haaksbergen - aangepast om 20:58

Rommelmarkt Protestantste kerk gaat door

HAAKSBERGEN – Komende zaterdag 28 augustus gaat de poort bij de v/h Hervormde kerk aan de Jhr. Von Heijdenstraat 4 om 9.00  uur precies van het slot. Na 2 jaar is er eindelijk weer een Rommelmarkt Protestantste kerk.

Dat betekent een nieuwe gelegenheid voor leuke koopjes, of je nu kleding of boeken zoekt kinderspeelgoed of snuisterijen, er vast wel iets van uw gading. ,,Om reden van uw en onze veiligheid moeten wij voldoen aan een aantal veiligheidsmaatregelen, die van de landelijke en gemeentelijke overheid en tevens de meest actuele voorschriften en of aanwijzingen van RIVM”, laat Rien Lammers namens de Rommelmarkt Commissie PKN Gemeente Haaksbergen weten. ,,Vanwege de geldende regelgeving mogen maximaal 100 bezoekers het terrein achter de kerk en Richtershof op. Er is 1 looproute die gevolgd moet worden en de uitgang is aan de Dr. Prinsstraat.”

Van toepassing is onder meer de onderlinge afstand regel van 1.5 mrt. voor niet gezinsleden. Ondanks al deze voorschriften en het toezicht daarop, is iedereen meer dan hartelijk welkom. De toegang tot de Richtershof is ook gebonden aan voorschriften inzake maximaal aantal aanwezigen in een gesloten ruimte. Dat zal bij binnenkomst worden uitgelegd. ,,De organisatie vraagt om begrip voor deze ongemakken.”

Pannenkoeken

Trouwe bezoekers weten dat er een grote variatie aan in goede staat verkerende gebruikte spullen wordt aangeboden. Na 1 jaar te hebben moeten overslaan is er veel aanbod, verzekert Lammers. ,,In de Richtershof kan men koffie, thee en frisdrank kopen en is er de mogelijkheid om een overheerlijke pannenkoek te nuttigen. De pannenkoeken worden gebakken waar men bij staat en je kunt aangeven hoe je die beliefd, bijvoorbeeld met of zonder spek. Verder is er verse, direct van de boerderij afkomstige melk of karnemelk te koop. Ook de knieperkes zijn er weer. Heerlijk voor thuis of om cadeau te doen.”

Goed doel

Mede vanwege ruimtegebrek is deze Rommelmarkt al jaren wat spaarzaam met het innemen van meubels. Dit betekent niet dat die er niet zijn. ,,Zoekt men iets in die richting, wees er dan op tijd bij”, raadt Rien Lammers belangstellenden aan. ,,Met de aankoop steunt men een goed doel. Een deel van de netto opbrengst gaat ook dit jaar naar een non-profit organisatie. De Rommelmarkt duurt zaterdag 9 tot 14 uur.