08 feb - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:12

Rotonde Hengelosestraat en oude N18 alvast open

In voorjaar afronding werkzaamheden

Maandag 13 februari is een goede dag voor weggebruikers in Haaksbergen. Er hoeven namelijk voorlopig geen sluipweggetjes meer gereden te worden. De rotonde op de Hengelosestraat kan in gebruik genomen worden en óók de oude N18 gaat weer open. Tijdelijk weliswaar, want in het voorjaar moeten nog laatste werkzaamheden verricht worden. Dat gaat gelukkig niet meer met langdurige overlast gepaard.

De rotonde wacht nog op een laatste afdeklaag, definitieve markeringen en een rode fietsstrook. Het is momenteel te nat en de nachten zijn te koud om deze laatste werkzaamheden uit te voeren. Dat gebeurt dan bij beter weer in het voorjaar. Om het verkeer veilig over de rotonde te voeren is de maximumsnelheid 30 km per uur en brengt de wegenbouwer tijdelijke markeringen – zoals haaientanden aan. Fietsers hebben op de rotonde voorrang. In het voorjaar gaat de rotonde nog een of twee weken dicht voor de ‘finishing touch’. 

Voor de oude N18 geldt bijna hetzelfde verhaal. Het deel waaraan de laatste maanden is gewerkt, is vanaf maandag de dertiende weer open en gaat dit voorjaar voor eenzelfde periode weer even dicht. De laatste afwerking wordt gecombineerd met de asfaltering. Het wegdek is nu nog bobbelig. De maximumsnelheid is daarom beperkt tot 30 km per uur. Dit wordt met borden aangegeven. Ook hier komen tijdelijke wegmarkeringen. Later dit jaar starten de werkzaamheden op een ander deel van de oude N18, namelijk het deel vanaf de Smitterijweg tot het Grintenbosch.