12:43 Haaksbergen - aangepast om 10:44

Ruim 35.000 euro voor Sterren Stralen

HAAKSBERGEN – De actie Sterren Stralen heeft ruim 35.000 euro opgeleverd. De eindejaarsactie voor een goed doel is uiteraard al afgelopen, maar nog steeds druppelen donaties binnen.

“Daardoor is het exacte bedrag nog niet bekend. Maar zo heel veel meer zal het niet worden. We willen de scholieren, sponsoren en vrijwilligers bedanken, die van deze actie weer een succes hebben gemaakt”, zegt Marcel Lamers van de stichting Sterren Stralen.

Jaarlijks worden in november en december kerstkaarten voor dit goede doel verkocht. Dat doen scholieren uit Haaksbergen en Berkelland. Ook zijn er donaties van bedrijven en particulieren. De actie begint altijd met het plaatsen van een grote kerstboom in een weiland aan de oude N18 tussen Haaksbergen en Eibergen.

“Bijna twintig jaar doen we dit al. De laatste twee keer op aangepaste wijze vanwege corona. We hebben ditmaal bijvoorbeeld niet zoveel bedrijven bezocht als in de jaren voor de uitbraak van het coronavirus.”

Sterren Stralen is blij met de opbrengst. Voor deze actie is nog altijd veel draagvlak. Veel particulieren en ondernemingen doneren graag. “De opbrengst van Sterren Stralen gaat naar kinderen, die opgroeien in huishoudens die het niet breed hebben. Ze krijgen bijvoorbeeld een cadeau voor Sinterklaas of Kerstmis. Professionele hulpverleners beoordelen de aanvragen. Dat doen wij als Sterren Stralen niet”, zegt Lamers. Ook dit jaar wordt er weer Sterren Stralen georganiseerd. “Daarmee beginnen we al in het voorjaar. Een kunstenaar wordt dan gevraagd om de kerstkaarten te ontwerpen. De boom wordt in november geplaatst. Hopelijk kunnen we ook dit jaar rekenen op de steun van de mensen in Haaksbergen en Berkelland. Ze ondersteunen er een heel goed doel mee.”

Fotoonderschrift:De boom in het weiland aan de oude N18. Foto: Nico Asbroek.