15 sep - 14:47 Haaksbergen - aangepast om 09:52

‘Samen een idee werkelijkheid laten worden’

Duofiets voor de Hoeve

ST.ISIDORUSHOEVE – Op zondag 12 september is in Sint Isidorushoeve de duofiets officieel in gebruik genomen door mevrouw Truus Brouwer, de oudste inwoner van het dorp. Zij kan niet meer zelfstandig fietsen maar kon op de duofiets nu toch meedoen met de rest tijdens de familiedag, én zelfs meetrappen.  Mevrouw Brouwer heeft mede hierdoor een geweldige dag gehad.

Wat in het voorjaar begon als een gesprekje over een fijne fietstocht op een geleende duofiets groeide uit tot het idee om voor het dorp een duofiets aan te schaffen zodat veel meer mensen die normaal gesproken niet meer fietsen,  tóch kunnen meedoen.

Na een oproepje in het dorpskrantje ’t Hoevetje  werd al snel duidelijk dat het initiatief warm ontvangen werd. Er kwamen al snel de eerste toezeggingen binnen van particulieren maar ook van verschillende bedrijven en organisaties. Dit initiatief is gerealiseerd met een bijdrage van ondernemers en vele andere gulle gevers. Ook nu blijkt weer waar een klein dorp groot in kan zijn. Reserveren kan via 06-55582946 of gea@hendrikahoeve.nl. Vooralsnog is de fiets enkel te lenen voor de inwoners van Sint Isidorushoeve of daar anderszins mee verbonden zijn. Fietsen is op eigen risico en er wordt een vrije gift gevraagd voor een rit om het onderhoud te kunnen bekostigen.

Mevrouw Brouwer was heel enthousiast, hopelijk volgen er nog veel meer blije gezichten…