13:30 Haaksbergen - aangepast om 10:31

‘Samen een mooi duurzaam parkje maken’

Noaberschap in Buurse

BUURSE – Zaterdagochtend 9.30 uur, het zonnetje schijnt in Buurse, ruim 30 buurtbewoners hebben zich verzamelt om een plan ten uitvoer te brengen wat vorig zomer ontstond toen een paar buren een mooi idee hadden voor een stukje grond achter de voetbalvelden van VV Buurse.

Jan Paul vd Waarde, “ik woon hier en geniet dagelijks van het prachtige uitzicht, kijk toch eens hoever je hier kunt kijken. Dit stuk grond wordt, sinds de vereniging een mooi kunstgrasveld heeft, niet meer gebruikt en als er was besloten een paar woningen te bouwen was mijn uitzicht weg, en dat was nou net een van de redenen waarom ik hier vanuit Rotterdam ben gaan wonen. We waren het met de buurt al over eens, hier moeten we een mooi parkje gaan aanleggen, met fruitbomen, bloemen, struiken, gras, bijen, vlinders, en bankjes, kortom een mooi stukje Buurse waar jong en oud kunnen genieten van de natuur en elkaar kunnen ontmoeten. De Gemeente zag het ook zitten en konden we deze grond adopteren. Met veel enthousiasme en overleg in de buurt konden vorig najaar de fruitbomen worden geplant. Nu vandaag gaan we met een behoorlijke groep van ca 30 mensen de handen uit de mouwen steken.

De wandelpaden zijn al uitgefreesd daar gaan we zo de houtsnippers in leggen. Na een spontaan aangeboden professioneel bodemonderzoek kwamen we erachter dat de zuurgraad van de grond niet goed was, het advies was kalk aanbrengen, op de aanhanger staat een enorme baal met 1000 kilo die handmatig zal worden verspreid.  We wilden ook graag insecten in het park, Ben Belsma is imker en gaat ons daarmee helpen. We willen er een heel duurzaam project van maken”.

We proberen om via “Kern Pit” nog een kleine financiële bijdrage te krijgen, al het geld wat we nu hebben komt van giften door Buursenaren, we hebben nog niet voldoende maar dat zal ook nog wel goed komen.

Misschien zijn er nog mensen die materialen of (financiële) middelen ter beschikking willen stellen, we zoeken bijvoorbeeld nog vlinderstruiken, nou misschien heeft iemand er een in de tuin staan en mogen we die ophalen. We gaan samen stinkend ons best doen om hier iets moois van de maken, en kijk toch eens wat mooi zoveel noaberschap en zo gezellig.

Wilt u ook een bijdrage leveren, neem dan contact op met Jan-Paul vd Waarden, waarde39@hotmail.com