12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:36

Samen herinneringen ophalen aan vroeger

Samen iets ondernemen en elkaar beter leren begrijpen. Veel mantelzorgers van mensen met dementie hebben daar behoefte aan. Op woensdag 18 januari start de Kracht van Herinnering. Een serie van vijf bijeenkomsten voor mensen met dementie en mantelzorgers samen. 

Dementie is heel ingrijpend, voor de persoon met dementie zelf maar ook voor zijn omgeving. Wat kun je verwachten? Wat kun je beter wel en wat beter niet doen? Hoe kun je de band tussen iemand met dementie en mantelzorger verbeteren? “Tijdens de bijeenkomsten krijgen mantelzorgers informatie, tips en delen we positieve ervaringen”, vertelt mantelzorgconsulent Gerda van de Velde. “Samen praten we over vroeger en worden herinneringen opgehaald. We laten zien hoe je het beste contact kunt maken en samen een fijne ervaring kunt hebben.”

Meer informatie
De eerste bijeenkomst is op woensdag 18 januari van 11.00 tot 13.00 uur in het Parochiehuis van de Bonifatiuskerk aan de Veldmaterstraat 61. Daarna bent u om de twee weken van harte welkom om deel te nemen. De bijeenkomsten zijn voor mensen met dementie en mantelzorgers, maar ook partners of kinderen van mensen met beginnende dementie zijn van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Gerda van der Velde via 06 – 1317 3322 of stuur een mail naar g.vandervelde@wijkracht.nl.