01 feb - 07:30 Haaksbergen - aangepast om 12:42

Samen naar het theater, Roel (80) zoekt een maatje

Houd u van theater? En lijkt het u leuk om af en toe met iemand naar een concert of voorstelling te gaan? Word dan maatje van Roel (80) uit Haaksbergen. Sinds hij geen auto meer mag rijden, komt hij minder vaak in het theater en dat vindt hij erg jammer. Daarom is mantelzorgconsulent Gerda van der Velde op zoek naar een maatje voor Roel.

Een aantal weken geleden kwam Gerda voor een huisbezoek bij Roel. Roel gaf aan dat hij zich altijd erg goed heeft kunnen redden. “Helaas ben ik nu een stuk minder zelfstandig, maar gelukkig heb ik mijn rollator waarmee ik klein stukjes kan lopen. Bijvoorbeeld naar Theater De Kappen om daar een voorstelling te bezoeken. Ik ga namelijk graag naar concerten of cabaretvoorstellingen.”
Maar die voorstellingen zijn niet alleen in Haaksbergen. “Ik zou het leuk vinden als er iemand is die met mij naar een concert of voorstellingen in bijvoorbeeld Enschede zou willen gaan.”

Word maatje!
‘Vind een Maatje’ is onderdeel van de Noaberpoort. Het is voor mensen die een maatje zoeken om samen iets te ondernemen, zoals samen wandelen, boodschappen doen of even bijpraten. De Noaberpoort is op zoek naar nieuwe maatjes. De komende weken laten we via een
aantal voorbeelden zien wat een maatje voor Haaksbergenaren kan betekenen.

Aanmelden als maatje
Gerda zoekt een maatje voor Roel. Een maatje die af en toe zin én tijd heeft om mee te gaan naar voorstellingen of concerten.
Lijkt het u leuk om maatje te worden? Meld u dan aan bij Gerda van der Velde, via telefoonnummer 06 – 1317 3322 of stuur een mail naar
g.vandervelde@noaberpoort.nl.

Bron: Gemeente Haaksbergen