30 okt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:17

Samenwerking Humankind en bijenvereninging Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Hoe we vandaag leven bepaalt hoe de aarde er morgen uitziet. Door kinderen liefde voor onze wereld mee te geven, levert Humankind een bijdrage aan een mooiere samenleving met zorg en respect voor mens en natuur. Dinsdag 22 oktober hebben de kinderen van locatie Los Hoes, Holthuizen en de Kameleon zich ingezet voor de wilde bij in Haaksbergen. Want de wilde bij is in gevaar. Bijna de helft van alle bijensoorten in Nederland zijn bedreigd. En dat terwijl bijen heel belangrijk zijn voor de productie van ons voedsel.

Door kinderen kennis te laten maken met de natuur en hun leefomgeving, zullen zij daar in de toekomst bewust en respectvol mee omgaan. Tijd doorbrengen in de natuur, natuurbeleving en het stimuleren van natuurbewustzijn gaan hand in hand. Daarom zijn wij in actie gekomen door zelf bloembommen te maken van bloemenzaad en klei. Door deze uit te gooien in de natuur en hopen zo ons steentje bij te dragen aan een positieve toekomst voor kind en natuur.

In samenwerking met de bijenvereniging Haaksbergen hebben we de bloembommen uitgegooid in de Steenbroaks’Es. Hopelijk levert dit volgend voorjaar ontelbare bloemen en planten op zodat er volgend voorjaar weer duizenden bijen vrolijk rond zoemen!