12:00 Haaksbergen - aangepast om 16:58

Samenwerking vier Twentse weekkranten

HAAKSBERGEN/HOF VAN TWENTE – Vier succesvolle weekkranten slaan de handen ineen worden in één klap daarmee nog succesvoller.

Hart van Haaksbergen gaat vanaf 1 januari op in Rond Haaksbergen en Hart van Hof van Twente is reeds opgegaan in het Hofweekblad. Met deze wijziging worden de inwoners van de gemeenten Haaksbergen en Hof van Twente nog beter bediend.

De redacties van de vier weekkranten zijn al jaren diep geworteld in de samenleving. Dat blijkt ook uit de vele lokale advertenties. ‘’Om versnippering van nieuws en advertenties tegen te gaan, hebben wij besloten flink samen te gaan werken’’, vertelt Clemens Geerdink, uitgever van het Hofweekblad. ‘’Die samenwerking gaat zelfs zo ver, dat er twee titels overblijven.’’ Volgens René Bult, de uitgever van Rond Haaksbergen, wordt het bereik met de samenwerking nog groter. ‘’Inwoners krijgen in Haaksbergen en Hof van Twente één weekkrant van formaat in de bus. Je slaat dus niet meer mis als je op zoek gaat naar het lokale nieuws en lokale advertenties.’’ Dick Hüve beaamt de woorden van Geerdink en Bult. De uitgever van onder meer Hart van Hof van Twente en Hart van Haaksbergen roemt de weekkranten van zijn collega’s. ‘’Door deze samenwerking kan ik mij nog beter richten op onze succesvolle titels. Op deze manier is het een heuse win-winsituatie.’’