25 mrt - 08:50 Haaksbergen - aangepast om 08:50

SC Neede maatje te groot voor v.v. Haaksbergen

HAAKSBERGEN/NEEDE – v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de uitwedstrijd in en tegen Neede met 7-0 verloren. De eerste 25 minuten van de wedstrijd ging het spel gelijk op. Haaksbergen had controle over de wedstrijd maar creëerde niet veel kansen. De koploper en aanstaand kampioen Neede stelde daar niet zo veel tegenover en kreeg ook niet veel kansen. De 1-0 en 2-0 vielen in een tijdsbestek van enkele minuten en de thuisclub nam op het kunstgras het commando over.

De ploeg uit Gelderland combineerde gemakkelijk zonder echte kansen te creëren. Waar veel tegenstanders tegen Neede zich ingraven en volgens het principe ‘lange halen snel thuis’ spelen, bleef v.v. Haaksbergen proberen vanuit de eigen defensie met combinatiespel de spitsen te bereiken. Dat was knap.

Na de rust kwam v.v. Haaksbergen gemotiveerd uit de kleedkamer met de hoop dat een snelle aansluitingstreffer tot een ommekeer in de wedstrijd zou kunnen leiden. Dat was niet het geval. De zwart witters uit Neede deden hetzelfde waarmee de eerste helft was afgesloten: met snelle combinaties doelgericht op zoek naar meer doelpunten. De uiteindelijke uitslag van 7-0 was geflatteerd en doet geen recht aan de positieve spelopvatting van v.v. Haaksbergen. Het is nu zaak voor de groen witters de komende wedstrijden punten te gaan pakken. Met de goede instelling vanuit de wedstrijd in Neede en ook de kwaliteiten die het elftal heeft, moet dat ook gaan lukken. Komende zondag speelt de ploeg van trainer Golbach in en tegen hekkensluiter Haarlo. Zeker geen gemakkelijke opgave, maar misschien wel het begin van een mooie serie.