24 aug - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:37

Scheppingsperiode 2022

– Luister naar de stem van de schepping –

Van zaterdag 3 september tot zondag 2 oktober vieren we- samen met heel veel mensen wereldwijd -in ons Parochieverband Zuidoost Twente de Scheppingsperiode.  De Scheppingsperiode bedoeld om mensen bewust te maken van de noodzaak de aarde te beschermen. Vooral voor onze kinderen en kleinkinderen en de generaties die na hen komen. 

Laudato Si’
Rode draad bij alle activiteiten is de visie van Laudato Si’. Deze encycliek van Paus Franciscus uit 2015 roept op om beter te zorgen  voor ‘het gemeenschappelijk huis’: onze mooie, unieke en onvervangbare aarde.  

Medescheppers gevraagd
Het mooie en hoopvolle is dat iedereen kan meehelpen. Wegkijken en overlaten aan anderen , aan de overheid of grote bedrijven, is geen optie meer. Wij kunnen allemaal leren om beter voor onze omgeving te zorgen enbeetje bij beetje een nieuwe, leefbare aarde te scheppen. Zo worden we medescheppers.

Feestelijke startvieringen en ontmoetingen
Maar waar begin je en wat kunnen we dan doen? Daar gaan we het over hebben op zaterdag 3 september in de Bonifatiuskerk Haaksbergen(start ca 16.30 uur) en op zondag 4 september in de St. Jan Enschede (start 10.00 uur). In de St Jan is er ook een kinderinstuif met allerlei groene activiteiten en er is een duurzame taartwedstrijd. Breng dus uw zelfgebakken taart mee!

  • Uitgebreide informatie over het programma staat op www.katholiekenschede.nl onder de knop Laudato si.
  • U kunt ons volgen op Facebook  Laudato Si’ Parochieverband Zuidoost Twente
  • Nadere informatie verkrijgbaar via Laudatosi@rkzuidoosttwente.nl