27 apr - 09:00 Haaksbergen - aangepast om 10:45

Schooljeugd leert complete theaterproductie maken

HAAKSBERGEN – In de week van de amateurkunst (WAK) zal op donderdag 20 juni  in De Kappen de theatervoorstelling ‘Jij en ik’ worden opgevoerd door de basisschool kinderen van de bovenbouw.

Doel van dit theaterproject is dat de kinderen bekend worden èn actief bezig zijn met kunstuitingen. ,,Behalve meespelen in de voorstelling zullen de kinderen ook zelf aan de slag gaan met de theatertechniek, het programmaboekje en de ontvangst van de bezoekers. En zij zullen zelf ook een professionele vlog gaan maken”, aldus Frans Pinkse, die samen met zijn vrouw Ingrid als vrijwilligers verbonden zijn aan dit project. Om dit project financieel te ondersteunen hebben Marcel Zaat en Patrick Heskamp van Rabobank Enschede-Haaksbergen een cheque van 1.500,– euro uit het Stimuleringsfonds aan directeur Ans Mebelder van Kulturhus Haaksbergen overhandigd. Met deze donatie wil Rabobank een steentje bijdragen aan het stimuleren van cultuureducatie voor de jeugd in Haaksbergen.

De eerste voorstelling op 20 juni is voor de Haaksbergse leerlingen en begint om 13.00 uur. De open voorstelling begint om 19.00 uur in Theater De Kappen.

Foto: Van links naar rechts: Frans en Ingrid Pinkse, Marcel Zaat, Patrick Heskamp (Rabobank) en Ans Mebelder (Kulturhus).