04 dec - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:50

Shirtje ruilen met KNVB

HAAKSBERGEN – De amateurtak van de KNVB viert dit seizoen het 130-jarig bestaan. Met een ludieke actie, die in sommige voetbalkringen jarenlang een gewoonte was: na de wedstrijd ruilen van shirtje.

Sinds begin dit seizoen zijn KNVB-ambassadeurs en andere bondsvertegenwoordigers druk doende met het afstruinen van voetbalkantines om na een wedstrijd van het vlaggenschip het speciaal ontworpen oranje jubileumshirt te ruilen tegen een clubshirt. Alle bijna 3000 amateurverenigingen worden in dit kader met een bezoekje vereerd. Het patroon op het oranjeshirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen, die ook terug zijn te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Met als bedoeling dat beide shirts ‘ergens’ een mooi plekje krijgen. Bij de verenigingen natuurlijk in de kantine of bestuurskamer. ‘Als een aandenken aan het feit dat we met elkaar het Nederlandse voetballandschap vormen en kleur geven’, aldus de KNVB. De KNVB heeft beloofd alle ontvangen shirts een ereplaats te geven op de KNVB Campus in Zeist.

Afgelopen vrijdagavond, na de wedstrijd tussen ons vlaggenschip en ATC’65, ruilden KNVB-ambassadeur Klaas Jansen en Bon Boys-voorzitter Gert-Jan Klanderman van shirt.