15:51 Haaksbergen - aangepast om 08:59

Simultaanschaken tegen Zyon Kollen bij IBIS 2019

Al voor de 45e keer wordt dit jaar op 6 en 7 april het bekende Internationaal Blinden Integratie Schaaktoernooi (IBIS) georganiseerd. Bijna iedere Haaksbergenaar kent het wel: het schaaktoernooi waarbij slechtzienden, blinden en zienden tegen elkaar spelen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, of je wel of niet kunt zien, of je man of vrouw bent. Tijdens het schaakspel valt dit allemaal weg en draait het om de strijd op het zwart/witte bord.

Om het toernooi een extra dimensie te geven is vorig jaar een schaaksimultaan aan het programma toegevoegd. Dit nieuwe onderdeel viel dusdanig goed in de smaak dat het dit jaar weer is opgenomen. Deelnemers aan het toernooi, maar ook niet-deelnemers, hebben daardoor de mogelijkheid om te schaken tegen het bijzondere talent Zyon Kollen. Het maakt niet uit welk niveau je hebt en je hoeft je ook niet op te geven hiervoor. Stap gewoon op zaterdag 6 april even binnen bij de Kappen en schaak gezellig mee. Het simultaanschaak begint om 16.15 uur en zal tot ongeveer 18.30 uur duren.

Mensen die aan het toernooi zélf willen meedoen hebben nog de mogelijkheid  zich daarvoor aan te melden. Voorwaarde is wel dat je uit Haaksbergen of omgeving komt en je dus geen overnachtingsplek nodig hebt.  Je kunt daarvoor tot en met eind maart contact opnemen met Caro Woudstra, tel. 06 – 25 23 88 10 of even op de website kijken:

http://www.ibis-tournament.com