03 feb - 11:24 Haaksbergen - aangepast om 11:24

Speciale activiteiten bij De Nije Stichting voor mensen met kanker en hun naasten

Wereldkankerdag – Kanker zet je wereld op zijn kop

Ieder jaar op 4 februari is het Wereldkankerdag, de dag dat er wereldwijd aandacht wordt besteed aan de ziekte waar één op de drie Nederlanders gedurende het leven mee te maken krijgt: kanker. Een ziekte die heel ingrijpend is voor de persoon die kanker heeft, maar ook voor zijn of haar omgeving, waaronder partners, kinderen, familieleden, goede vrienden en collega’s. Zij zorgen en begeleiden vaak intensief, met veel liefde en geduld, maar hebben ook te maken met verdriet en onzekerheid.

Wereldkankerdag activiteiten in De Nije Hoeve
Ook bij De Nije Stichting is er op dinsdag 4 februari aandacht voor Wereldkankerdag.
Van 09.30 tot 13.00 uur is er een speciaal programma samengesteld voor iedereen die met kanker geconfronteerd is (geweest) en hun naasten.
Vanaf 09.30 uur staat de koffie en thee met lekkers van de beste bakker van Nederland klaar en om 10 uur kunnen mensen aansluiten bij de les Zhineng Qigong of, als de weersomstandigheden goed zijn, bij een korte wandeling.
Daarna is er rond 11.30 uur een mogelijkheid mee te doen met een yogales (alleen na aanmelding via info@denijestichting.nlen is er tot ca. 13.00 uur vrije inloop voor mensen met kanker en hun naasten.

Unieke mogelijkheid
Omdat de boerderij aan de Bruinsweg nog verbouwd moet worden alvorens de dagelijkse activiteiten van de Nije Stichting hier plaats kunnen vinden, is het dinsdag een unieke mogelijkheid deze nog in de oude staat te bezoeken. Hierna gaat de boerderij dicht om pas na een grote verbouwing weer open te gaan.
N.B. deze dag is uitsluitend toegankelijk voor de doelgroep.

Locatie: Bruinsweg 32 Hengelo

BELANGRIJK: Er zijn nog geen parkeerplekken bij de locatie. Parkeert u dus aan de Anna Reynvaanweg. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar de Nije Hoeve.