10 apr - 18:00 Haaksbergen - aangepast om 12:05

Spectaculaire zesde editie Hollands Glorie Festival

HAAKSBERGEN – Ran-D is de grote publiek-trekker van het avondprogramma op Koningsdag van het Hollands Glorie Festival. Claudia Jung met liveband springt er op de zondag uit tijdens een knallend piratenfeest.

En de verloren zoon Ronny Ruysdael is terug op Koningsdag in Haaksbergen. Het is slechts een kleine greep uit een ongekend sterk programma van alweer de zesde editie.

De lange rij artiesten en acts is even spectaculair als indrukwekkend. De organisatie heeft het succes van vorig jaar verzilverd in het programma van dit jaar. ,,Daar zijn we ook zeer tevreden mee”, meldt organisator / programmeur Bob Averdijk. Nederlandstalig, internationale artiesten, dance, piratenmuziek; het zit er allemaal in. ,,Van Monique Smit en de NoNoMan Live tot Ronny Rusydael, Vinzent en de Duitse Schlagerzangeres Claudia Jung. We hebben er weer een schepje bovenop gedaan.“ Het festival Hollands Glorie begint op vrijdag 26 april met Koningsnacht in de grote tent op De Els. Het programma duurt vervolgens twee dagen lang met zowel zaterdag als zondag tot en met de slotact allemaal spectaculaire artiesten.

Op Koningsdag worden de kinderactiviteiten ook door Hollands Glorie verzorgd. Kinderen kunnen zich vermaken met verschillende springkussens, een pannakooi en stormbaan. Tot slot wordt er een heuse kinderdisco gehouden.

De zaterdagavond zal er stevige muziek te horen zijn met hoofdact Ran D. Op zondag 28 april zal er een grote RZC party zijn in de feesttent en na het succes van weleer wordt deze weer in ere hersteld voor de piratenliefhebber met middag- en avondoptredens van onder anderen Claudia Jung met live band en CCR Revival band.

Robert Overbeek vormt samen met kameraad Bob Averdijk het duo dat de kar van Koningsdag trekt. De Haaksbergse horecaondernemer toont zich tevreden met het behaalde resultaat en hoopt op dezelfde belangstelling als vorig jaar. Tijdens die vijfde editie passeerden 10.000 bezoekers de entree van het feestterrein naast sporthal De Els. ,,We hebben ons best gedaan en zijn best trots op dit programma. ,,We beginnen Koningsnacht met Monique Smit en Nederlandstalig. Tegen 23.00 uur gaan we over op Dutch Dance.

Op Koningsdag is er van alles te doen voor de kinderen en daarna maken we ons op voor de Hollands Glorie Exclusive, hardstyle in een carnavalsjasje zeg maar. Daar verwachten we ook heel veel van.” Op veler verzoek is Ronny Ruysdael terug in de tent. Niet in de laatste plaats tot groot genoegen van de organisatoren zelf. ,,Net als Vinzent overigens. Die doet het ook altijd goed. Ronny komt gelukkig weer een uurtje gek doen en daar kijken we allemaal reikhalzend naar uit.”

De zondag wordt een ouderwetse piratendag met Claudia Jung met live band als hoofdact. De Duitse zangeres uit Ratingen kan op veel belangstelling uit de hele regio rekenen. ,,Dat wordt een feest als vroeger toen we voor piratenparty’s met bussenvol naar Saasveld, Rossum en Denekamp trokken. Die mogen nu allemaal deze kant opkomen.”

Volgende week meer over het complete programma in Weekblad Rond Haaksbergen.
Kaarten zijn nu online te koop op: www.hollandsgloriefestival.nl