09 sep - 12:17 Haaksbergen - aangepast om 12:19

Spierfonds collecteert van 11 tot en met 17 september  

HAAKSBERGEN – Van 11 tot en met 17 september vindt de nationale collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. 28.000 vrijwilligers gaan weer huis-aan-huis collecteren. In tegenstelling tot andere goede doelen kiest het Spierfonds nog steeds voor de traditionele collectebus. 
 
Contant geld nog altijd zeer welkom
“Wij merken dat tijdens onze collecteweek nog steeds veel gedoneerd wordt met contant geld. Omdat niet iedereen kleingeld in huis heeft, is geven via een QR-code of in een digitale collectebus een prachtig alternatief, maar contant geld is nog absoluut favoriet,” aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte en vrijwilligersorganisatie van het Spierfonds. Waar sommige goede doelen dit jaar aankondigden alleen nog te collecteren met digitale donaties, is ook contant geld bij het Spierfonds meer dan welkom. “Veel mensen hebben een potje met muntstukken klaarstaan voor de collectant. Dat is een snelle en anonieme manier om een bijdrage te doen. Maar ook de collectant zelf kan een voorkeur hebben hoe hij/zij om donaties wilt vragen. Daarom geven wij dit jaar onze collectanten de keuze hoe ze willen collecteren. En dat werkt voor ons en voor de collectanten heel prettig! Het blijft indrukwekkend om te zien hoeveel vrijwilligers zich inzetten voor mensen met een spierziekte. Gelukkig worden onze collectanten, zowel aan de deur als digitaal, met veel sympathie en waardering ontvangen. Wij hopen dan ook dit jaar weer op een mooie opbrengst.”
1 op 9 krijgt te maken met een spierziekte
1 op de 9 Nederlanders krijgt te maken met een spierziekte. Hoe gezond je ook leeft, hoeveel je ook sport, iedereen kan op ieder moment een spierziekte krijgen. Hoe of waarom je een spierziekte krijgt is niet altijd duidelijk. Veel spierziekten zijn erfelijk, meestal progressief, soms dodelijk en altijd verlammend. Een spierziekte heeft impact op je hele leven en dat van de mensen om je heen.