13 mei - 12:50 Haaksbergen - aangepast om 21:52

Sportvelden Scholtenhagen vanaf 1 juli helemaal rookvrij

HAAKSBERGEN – Met ingang van 1 juli 2021 zijn alle sportvelden op het Scholtenhagen rookvrij. Roken is er vanaf dan enkel nog toegestaan op een aangewezen rookplek per sportaccommodatie.

In het Lokaal Sport- en beweegakkoord dat in november 2020 is gesloten hebben de gemeente Haaksbergen, sportverenigingen en commerciele aanbieders, onderwijsinstanties en zorgaanbieders gezamenlijk vastgelegd zich in te zetten voor een positieve sportcultuur in Haaksbergen. In het akkoord is vastgelegd te streven naar volledig rookvrije sportaccommodaties in 2023. Roken en sport passen immers niet bij elkaar. Wekelijks brengen veel jeugdleden een groot deel van hun vrije tijd door bij hun sportvereniging. Door roken op de accommodaties te beperken wordt hen het goede voorbeeld gegeven en hopen we dat zij minder in de verleiding komen om te gaan roken.

De gezamenlijke sportverenigingen op het Scholtenhagen zetten nu dus een eerste stap richting rookvrije accommodaties. Vanaf 1 juli 2021 mag er niet meer gerookt worden langs de lijn, rondom kleedkamers en op terrassen. Dit zal met borden van Rookvrije Generatie door de verenigingen duidelijk worden aangegeven.

HSC’21, TCH, Haackey, v.v. Haaksbergen, AVH, Schutterij en IJSCH