14:28 Haaksbergen - aangepast om 14:29

Sterren stralen voor het goede doel

HAAKSBERGEN – De kerstboom van Sterren Stralen is inmiddels al heel wat jaren het vertrouwde gezicht op het vertrouwde tijdstip op de vertrouwde plek. Steevast wordt de grote boom begin november opgetuigd op het kruispunt Neede-Eibergen-Haaksbergen langs de N18. Het is het stralende middelpunt van de jaarlijks actie ´SterrenStralen´ van de Rotaryclubs Neede en Haaksbergen.

Zaterdagmorgen vroeg werd de boom al geveld in een tuin in Goor. Ben te Grotenhuis van Rotaryclub Neede is druk geweest om de logistiek rond de boom in goede banen te leiden. Te Grotenhuis: “Net als vorig jaar is het weer een Nordmann spar. De boom is bijna 25 meter hoog en weegt maar liefst 3800 kilo. Hij zit heel mooi in het groen. Het is een van de mooiste exemplaren die we al die jaren hebben gehad. De firma Wissing zorgde voor het vervoer van het gevaarte van Goor naar de plek van bestemming.”

Rond de middag stond de boom op eigen benen en kon worden begonnen met het plaatsen van de verlichting en versiering. Het ontsteken van de verlichting gebeurt wat later in de maand, zaterdag 25 november. Vermoedelijk in aanwezigheid van de beide burgemeesters uit Haaksbergen en Berkelland.

SterrenStralen verkoopt al ruim vijftien jaar rond de feestdagen kerstkaarten voor het goede doel. Elk jaar ontwerpt een nieuwe kunstenaar uit de regio de kaarten. Dit jaar is dat de in Groenlo geboren maar in Eibergen opgegroeide kunstenaar Joey Holthaus. Onlangs kwam zijn naam in het nieuws bij de presentatie van het succesvolle nieuwe boek van Daphne Dekkers ‘Vrienden maken’, waarvoor Joey Holthaus de illustraties heeft gemaakt.

Voorgaande jaren bijna vierhonderd kinderen uit een kleine tweehonderd gezinnen rond de feestdagen blij gemaakt met een feestelijk pakket. SterrenStralen is een initiatief van de Rotaryclub Haaksbergen en Rotaryclub Neede. 

De kerstkaarten zijn te koop op de vaste verkooppunten en kerstmarkten in Neede, Eibergen en Haaksbergen. De kaarten kosten drie euro per stuk. Een setje van vier (verschillende) kaarten kost tien euro. Meer dan 85% van de kaartopbrengst gaat naar kinderen in de knel. Op de website www.sterrenstralen.com staat hoe u ‘kinderen in de knel’ een steuntje in de rug kunt geven.