10:59 Haaksbergen - aangepast om 10:59

Stokerij Twentse Ketels krijgt bijdrage van Grolsch

BOEKELO – Op 23 mei j.l. ontving Stokerij Twentse ketels, in de persoon van Maarten jan Leppink, een cheque van € 2.000 uit handen van Jaap Hulshof, afdeling Corporate Affairs van Grolsch, namens het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds.

Na ruim een jaar voorbereiding, ging Stokerij Twentse Ketels juist de afgelopen week van start met de ambachtelijke productie van jenever, moutwijn en whisky op industrieterrein ’t Varck in Haaksbergen. In de komende zomer komt daar de productie van distillaten van fruit bij. Het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds heeft als doel om ‘vakmanschap is meesterschap’, in de breedste zin van het woord, in Twente en de Achterhoek te ondersteunen. Hierbij wordt groot belang gehecht aan enerzijds karakter en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid

Na een pitch over het concept van Stokerij Twentse Ketels riep juryvoorzitter Eelco Eerenberg de stokerij uit tot unanieme winnaar, mede op basis van hoe Leppink zijn fruitdistillaten wil gaan produceren. Stokerij Twentse Ketels gaat namelijk fruit uit de regio verwerken van alleenstaande bomen uit tuinen, langs wegen en uit kleine niet-commerciële boomgaarden. De verwachting is dit jaar ruim 5000 kg lokaal fruit te plukken en te verwerken samen met vrijwilligers. Het overgebleven afval wordt dan weer als meststof gebruikt op het land. Distillateur Leppink roept mensen, die verwachten dat niet al hun fruit zelf zullen opeten of verwerken, hun bomen aan te melden bij de stokerij via stokerij@twentse-ketels.nl.