12:57 Haaksbergen - aangepast om 12:59

‘Storm over Beulaeke’ bij TV Oost

Nog altijd fluisteren de golven het verhaal van Beulaeke. Een verhaal van armoe en bittere leefomstandigheden, maar ook van liefde, standvastigheid en trouw. De musical ‘Storm over Beulaeke’ vertelt het verhaal van een generatie die eind 1776 op dramatische wijze is verdwenen door een storm die het dorp Beulaeke in Noordwest Overijssel deed ondergaan in de golven. RTV Oost zendt een registratie uit van de indrukwekkende musical op nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari om 20.20 uur.

De musical toont het dagelijks leven in het dorp Beulaeke. De rol van de kerk in de gemeenschap, de turfwinning, ruzies, liefde en drank. Het koor, dat in de voorstelling onlosmakelijk is verbonden met de toneelspelers, vormt een hoofdrol in Storm over Beulaeke. Lokale geschiedenis komt tot leven in deze voorstelling: de turfstekerij in schoutambt Vollenhove. Maak kennis met de twee zusjes Machteld en Anna, hun moeder, Lompe Lamme, Geese Goesegat, de plaatselijke dominee en de drie vrienden Maarten, Johannes en Riemert. De dorpskarakters en het koor leven samen toe naar dat ene moment: de storm in november 1776, waarbij het hele dorp onder water komt te staan. Alle dorpelingen kunnen uiteindelijk op tijd vluchten naar de hoger gelegen kerk van Beulaeke.

Storm over Beulaeke’, een productie van Barbara Lok en Jan Blei, zie je dinsdag 1 januari om 20.20 en 23.20 uur bij TV Oost.