12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:35

’t Kempe ‘nieuwe stijl’ krijgt gestalte: weer 20 woningen opgeleverd

HAAKSBERGEN – En weer hebben 20 huurders de sleutel van hun nieuwe woning aan ’t Kempke gekregen van Domijn. In het voorjaar werden de eerste 20 nieuwbouw appartementen aan de overkant al opgeleverd.

Het hele jaar al wordt er in de straat hard gewerkt in opdracht van woningcorporatie Domijn aan ’t Kempke ‘nieuwe stijl’. Ook hier deed de tand des tijds zijn werk en besloot Domijn uiteindelijk tot sloop. In mei gingen de werkzaamheden van start om ’t Kempke weer op te bouwen ‘tot een ruime en groene buurt met betaalbare en duurzame sociale huurwoningen’, zoals de verhuurder het verwoordt.

Dakterras
Voor de zomer leverde Domijn al 20 appartementen op. ,,En nu volgen de 20 beneden- en bovenwoningen die Trebbe hier in opdracht van de corporatie heeft gebouwd”, laat Domijn via haar woordvoerster weten. Deze woningen zijn verdeeld over 2 blokken. Alle woningen zijn geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De benedenwoningen hebben een oppervlak van ongeveer 55 m2. De bovenwoningen zijn ongeveer 80 m2 groot en hebben 2 verdiepingen met een dakterras. 

Energiezuinig
De woningen zijn duurzaam en energiezuinig gebouwd. ,,Ze zijn volledig elektrisch en door zonnepanelen en een warmtepomp te combineren, zijn ze ook nog energiezuinig. Goed voor het milieu én voor de energierekening”, aldus Domijn. Van de bewoners keren er 10 terug in de straat waar ze voor de nieuwbouw al woonden.


De nieuwe duplexwoningen op ’t Kempke.  
Foto: Foto: Domijn