12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:48

’t Verborgen Theater weg uit Boekelo

ENSCHEDE – Na 12½ jaar verhuist ’t Verborgen Theater van Boekelo naar Enschede. Donderdag 24 september trapt het theater af met de Comedy Express in het Mystiek Theater op Rigtersbleek. ,,Mooie stap, want stilstand is achteruitgang.”

Programmeur Peter Mense is blij met het nieuwe podium en laat weten dat de locatie in Enschede dezelfde sfeer ademt als die in het zoutdorp: ,,De faciliteiten in Enschede zijn voor het publiek en cabaretiers/comedians een vooruitgang en we kunnen nu zeggen dat we de grootste parkeerplaats van alle theaters in Overijssel hebben.” Door de Corona-crisis werden de voorstellingen van de Comedy Express, Nathalie Baartman, Jasper van der Veen en Glodi Lugungu in overleg met de verschillende impresariaten verplaatst naar een latere datum. Mense zegt bijzonder blij te zijn met de reacties van zijn vaste bezoekers, waarvan slechts een enkeling op hoge toon de entreegelden terugeiste. ,,Vrijwel alle vaste bezoekers hebben begrip voor de verhuizing en beseffen gelukkig dat stilstand achteruitgang is.”

De Comedy Express heeft een Brabants en Amsterdams tintje met Bram Martens, Gerrie Smits, Odette van der Molen en Johan van Gulik. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 15 euro. Kaarten http://verborgentheater.trioticket.nl/.

Gerrie Smits van de Comedy Express. Foto: Josanne van der Heijden