14 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:19

Ter nagedachtenis aan Sandra Timmerman

De Gert en Hermien Story

HAAKSBERGEN – Sandra Timmerman, die als dochter van het legendarische duo Gert en Hermien een belangrijke rol speelde in de documentaire ‘De Gert & Hermien Story’, is zondag 11 juli op 57-jarige leeftijd overleden. De Oldenzaalse zangeres werd vorige week onwel tijdens het autorijden waarna ze in het ziekenhuis overleed. Ter nagedachtenis aan haar zendt RTV Oost de documentaire ‘De Gert en Hermien Story’ uit op vrijdag 16 juli vanaf 20.00 uur.

De documentaire toont de opkomst en ondergang van één van de meest populaire zangduo’s uit de Nederlandse geschiedenis: Gert & Hermien Timmerman. Hun carrière kende grote hoogtes en diepe dalen. Waarbij hun persoonlijke leven, dat werd getekend door schandalen, steeds breed werd uitgemeten in de roddelbladen. De Gert & Hermien Story vertelt aan de hand van archiefmateriaal en interviews met betrokkenen het tragische familieverhaal van een artiestenduo dat de roem en het succes niet kon dragen. In de documentaire is Sandra, samen met enkele andere intimi en vertrouwelingen van Gert en Hermien, de gids in het onwaarschijnlijke verhaal van haar narcistische, manipulatieve vader en gedreven moeder. De documentaire is geregisseerd door Hans Heijnen. Producent is Zeppers Film, in coproductie met de NTR

De Gert en Hermien Story zie je vrijdag 16 juli om 20.00 uur bij RTV Oost. De uitzending wordt herhaald op zondag 18 juli, om 20:00 uur.