13:13 Haaksbergen - aangepast om 13:13

Tevredenheid onder campinghouders

HAAKSBERGEN – Regionale campings zitten over het algemeen vol. We zijn vooral in eigen land op vakantie gegaan en wie dat alsnog van plan is, moet even geduld hebben. Volgende week komen hier en daar weer plekken voor meerdere dagen vrij. .
In Haaksbergen is het niet anders. Stagiaire Robin van Camping Scholtenhagen klinkt enthousiast als we haar naar de bezetting op de camping vragen. ,,Aan de andere kant is het ook een beetje helaas voor de late boekers. De komende week sowieso.” Op Stien’nboer hoor je dezelfde geluiden.

Ook hier is het zo goed als vol. ,,Online boeken gaat niet meer voor de komende week. Telefonische aanvragen voor één of twee overnachtingen lukt soms nog”, vertelt Nicole. ,,Zowel de kampeerplekken als de accommodaties zitten eigenlijk vol.” Het beeld van deze twee grote campings op steenworp afstand van het centrum, is representatief voor de hele omgeving. .
Ook richting Berkelland wordt het lastig nog een plekje te vinden. Op de campings worden de corona-maatregelen overigens netjes in acht genomen. ,,De anderhalve meter geldt overal in Nederland en dus ook op de camping. De gasten houden zich er netjes aan. Mensen lijken er aan gewend.” .

Campinghouders zijn blij met de situatie en zien een verloren voorjaar met strenge coronamaatregelen enigszins gecompenseerd met een goed hoogseizoen. Op Stien’n Boer en Camping Scholtenhagen spreken ze zelfs van een inhaalslag. .
,,Zo kun je het zien. Het voorjaar was voor deze sector heel slecht en dat maak je nooit meer goed in de zomer. Maar gezien de situatie is iedereen blij met de huidige bezetting.” De bouwvak loopt nog anderhalve week door en daarna ontstaat er weer wat ruimte op de campings. .
,,Wie dan een plek wil reserveren maakt weer een goede kans.”