11 apr - 11:42 Haaksbergen - aangepast om 11:44

Thuiswedstrijd voor Martine Velthuis finaleconcert

HAAKSBERGEN – De Kunstkring Haaksbergen pakt zondag voor het laatste concert van dit seizoen uit met de 18-jarige Haaksbergse solovioliste Martine Velthuis. Op het podium nog eens 20 strijkers en de 12-jarige Enschedese Merel Koster. Klassiek spektakel alom, gedomineerd door jeugdig talent.

Speciale gast is plaatsgenoot Martine Velthuis. Zeven jaar oud begon zij met vioolspelen en vanaf haar elfde won zij prijzen, waaronder de aanmoedi-gingsprijs van het junior Prinses Christina Concours en de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours Oost. Masterclasses bij Liza Ferschtmann en Sarah Kapustin volgden, om daarna gevraagd te worden als concertmeester van het Jeugd Orkest Nederland (J.O.N.). Momenteel studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij hoofdvak-docente Ilona Sie Dhian Ho.
Martine zal Mendelssohns lyrische en opgewekte concert voor viool en strijkers spelen, het concert dat het wonderkind Mendelssohn al op 13-jarige leeftijd schreef.

Kulturhus, Theater De Kappen, grote zaal. Zondag 14 april, 15.30 hr. Entree €12.50, jongeren tot en met 18 jaar gratis.
Foto: Violiste Martine Velthuis in actie. Zondag live te zien tijdens het laatste concert dit seizoen van de Kunstkring Haaksbergen.