06 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:35

Tips voor de e-bike en accu in de winter

HAAKSBERGEN – Pot tweewielers heeft enkele tips voor u zodat u langer plezier heeft van uw e-bike.

Zorg ervoor wanneer het de winterdag kouder dan 5 graden boven nul is, dat u de accu bij kamertemperatuur bewaard. Zodra het kouder dan 5 graden boven nul is gaat de levensduur van de accu erg snel achteruit en kan dan bij langdurige temperaturen onder nul zelfs ernstig beschadigen of in het ergste geval defect raken. Het boven de 5 graden houden verlengt de levensduur van de accu aanzienlijk is onze ervaring.

Ook uw fiets voor de winter reinigen, poetsen met een wax en corrosiegevoelige delen verzorgen met een zuurvrije vaseline houdt uw trouwe tweewieler in topconditie.

Indien u zelf niet in staat bent om dit te doen heeft Pot tweewielers een winterbeurt actie voor u. Naast het reinigen en beschermen wordt de fiets dan ook geheel technisch nagekeken door onze ervaren monteurs. Vele moderne e-bikes hebben jaarlijks een software update nodig om zo optimaal mogelijk te blijven functioneren. Uiteraard kunnen wij deze voor u verzorgen.

P.s. controleer elke 4 weken de bandenspanning, als deze met 1 bar daalt fietst het veel zwaarder, uw fiets verbruikt ongeveer 25% meer stroom waardoor u veel minder ver kunt fietsen. Bij een lage bandenspanning is de kans op lekrijden ook veel groter. Wist u overigens ook dat de capaciteit van de accu enorm afneemt bij lagere temperaturen, bij nul graden is dat al 25% waardoor de actieradius dan erg veel kleiner wordt. Dit herstelt overigens weer bij hogere temperaturen.

Mocht u vragen hebben over de accu, fiets, driewielfiets, scootmobiel of andere verwante onderwerpen dan bent u van harte welkom bij Pot tweewielers.