15 sep - 13:14 Haaksbergen - aangepast om 21:17

Trots op 10 jaar FysioCentrum Sengers

Open dag zaterdag 24 september van 10:00-13:00 uur

Het is deze maand tien jaar geleden dat fysiotherapeut Sjoerd Sengers zijn eigen praktijk startte: FysioCentrum Sengers. Allround georiënteerd, maar met een focus op rugproblemen van allerlei aard. Hij begon in z’n uppie. Met functionele osteopathie, zijn eigen behandelmethode voor rugklachten, wist Sjoerd zich te onderscheiden. Binnen enkele maanden was versterking nodig.

En nu, anno 2022, staat er een innovatieve praktijk, met een team van zeven fysiotherapeuten. Gedreven professionals die zich voortdurend verder bekwamen in hun vak. FysioCentrum Sengers heeft dan ook veel specialisaties in huis. Een kleine greep: handtherapie, bekkentherapie, oedeemtherapie, visceraal therapie, manuele therapie.

Maar ook Dry Needling en Shockwave (op fysiocentrumsengers.nl staat het complete overzicht). Serieus bezig zijn met het vak, met plezier een stap extra zetten, nét even verder kijken, dat is typisch FysioCentrum Sengers. En… altijd in voor een geintje!

Groei
In 2016 werd verhuisd naar het huidige pand (Blankenburgerstraat 37). Want FysioCentrum Sengers was al uit zijn jasje gegroeid, terwijl Sjoerd nog vol nieuwe ideeën zat. Groei roept om meer ruimte… Voor een gezellige wachtkamer en een receptie bijvoorbeeld. Voor een grotere sportzaal om het aanbod specifieke trainingsprogramma’s uit te kunnen breiden. Voor voldoende behandelkamers. En last but not least vroeg Sjoerds visie op multidisciplinaire samenwerking om extra werkruimte.

Multidisciplinair
Samenwerken met andere partijen, dat is óók typisch FysioCentrum Sengers. De praktijk heeft nu vier eerstelijns-disciplines onder-één-dak: naast fysiotherapie zijn dat podotherapie, ergotherapie en diëtetiek. “Multidisciplinair werken betekent winst voor de patiënt. De lijnen zijn kort. Een klacht kun je vaak zó even vanuit meerdere expertises bekijken. Vlot samen overleggen, schakelen en handelen, dat leidt tot betere zorg”, legt Sjoerd Sengers uit.

Kortom: de afgelopen 10 jaar heeft FysioCentrum Sengers een ontwikkeling laten zien om trots op te zijn. Tijd voor een feestje, op 24 september. Daarover volgende week meer…