Breaking news
13:44 Haaksbergen - aangepast om 17:01

1 kind gewond geraakt, jongen van 11 overleden bij ernstig vuurwerkincident in Haaksbergen

UPDATE:
HAAKSBERGEN – Een drama voltrok vanmiddag aan de Albert Cuyplaan, 1 gewonde en een jongen van 12 jaar jong is vanmiddag in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De Politie, Brandweer en Explosieven Opruimings Dienst is aanwezig. Politie is met een buurt onderzoek bezig, buurbewoners krijgen slachtofferhulp aangeboden. Een trieste laatste dag van het jaar.

HAAKSBERGEN – Bij een ernstig incident op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen zijn twee kinderen gewond geraakt. Een traumahelikopter is opgeroepen om hulp te verlenen. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. Volgens omstanders gaat het om een ongeluk met vuurwerk, maar dit wil de politie nog niet bevestigen.
Buurtbewoners laten weten aan het begin van de middag te zijn opgeschrikt door een harde dreun, die tot ver in de omtrek te horen was. Het ongeval speelde zich af aan de Albert Cuyplaan, waarvan enkele bewoners ieder jaar een mini-buurtfeestje organiseren. “Het gaat om een viertal gezinnen”, vertelt een omwonende. “Volgens traditie zetten ze een tentje op met daarbij een vuurkorf, waarin ze na afloop het overgebleven afval verbranden.”

Onduidelijk is wat er precies is misgegaan, maar twee kinderen raakten zwaar gewond bij het incident. De slachtoffers zijn – voor zover bekend – onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met ze gaat, is niet duidelijk.

Onderzoek
Meerdere rechercheurs zijn op dit moment in de straat bezig met onderzoek. De politie laat weten geen mededelingen te doen over de identiteit van de twee personen, omdat ze eerst hun familie willen informeren.

Bron: RTV-Oost / News United
Fotograaf: Dennis Bakker