12:16 Haaksbergen - aangepast om 10:17

Twee stoomtreindagen bij MBS

Ook rit in historische bus en ouderwetse paardentram

HAAKSBERGEN – Hemelvaartsdag staat landelijk al jaren bekend als nationale stoomtreindag. “Ook bij Museum Buurtspoorweg vieren we deze dag en zetten we verschillende rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom. Donderdag 26 en vrijdag 27 mei rijden onze stoomtreinen volgens een extra uitgebreide dienstregeling. Dat is nog niet alles. Want dit jaar is het thema ‘vervoer van vroeger’. Zo kun je naast een nostalgische stoomtreinrit ook een rit maken in een historische bus en een ouderwetse paardentram. Al deze vormen van vervoer van vroeger zijn samengebracht in een bijzondere dienstregeling. Kom ook een reis terug in de tijd maken”, laat de organisatie van MBS weten.

Extra veel nostalgische ritten en voertuigen
Elk uur een stoomtrein, elk half uur een bustocht door het buitengebied van Haaksbergen en maar liefst tien ritten per dag met de paardentram door het bijzondere Boekelose landschap. Het staat allemaal op het programma op donderdag 26 en vrijdag 27 mei. Daarnaast zijn op zowel station Haaksbergen als Boekelo historische vervoersmiddelen te bewonderen.

Voor jong en oud
Een bezoek aan Museum Buurtspoorweg is een feest voor jong en oud. Kinderen leren spelenderwijs alles over stoomtreinen tijdens een speurtocht met Jack de Kat, waarbij ze onderweg leuke spellen en opdrachten tegenkomen. Tijdens de speurtocht komen ze overal in het museum. In de locomotievenloods, in de werkplaats en in de ploegkeet. Zo ontdekken ze alles over de boeiende geschiedenis van Museum Buurtspoorweg. In de museumloods op station Boekelo maak je kennis met de miniatuur wereld van Enschede Zuiderspoor en zie je in de filmwagen prachtige oude, treingerelateerde beelden uit de regio. Op station Haaksbergen kun je in stationsrestauratie De Goederenloods terecht voor een verse kop koffie of fris met wat lekkers, terwijl kinderen zich vermaken met een kleurplaat of een selfie maken, verkleed als conducteur of machinist.

Openingstijden en tickets
Station Haaksbergen is op 26 en 27 mei geopend vanaf 9 uur. Station Boekelo opent haar deuren vanaf 10 uur. Treintickets zijn online verkrijgbaar via www.museumbuurtspoorweg.nl/rijdagen of op de dag van het bezoek aan het loket. Voor de ritten met de bus en paardentram wordt een kleine toeslag berekend, deze tickets kunnen apart aan het loket worden gekocht. Meer informatie is te vinden op museumbuurtspoorweg.nl.