14:32 Haaksbergen - aangepast om 14:34

Twentse Bandnight met negen bands 

Vrijdgavond 17 maart in Partycentrum Het Hagen 

HAAKSBERGEN – De Twentse Bandnight in partycentrum Het Hagen wordt gehouden op vrijdag 17 maart. De uitbaters van Het Hagen organiseren het evenement in samenwerking met Marc Epping. Hij volgt Natalie Bergsma op, die het evenement de voorgaande jaren heeft georganiseerd. Een negental bands treedt die avond in het bekende partycentrum aan de Scholtenhagenweg. Ze hebben elk hun eigen stijl en genre en wisselen elkaar af op het podium. Dat doen ze die avond vanaf 20.30 uur. 

Al enkele jaren behoort de Twentse Bandnight tot één van de vaste evenementen op de evenementenkalender van Haaksbergen. Ook dit jaar gaat het evenement bij Het Hagen plaatsvinden. Ditmaal op vrijdag 17 maart. Het concept blijft hetzelfde, maar Natalie Bergsma heeft het organisatorische stokje overgegeven. In 2021 zou de vijfde editie van de Twentse Bandnight georganiseerd worden door Natalie Bergsma in samenwerking met Paul en Saskia Overzee van Het Hagen. Maar corona gooide roet in het eten. 

Na enkele jaren afwezigheid heeft Bergsma besloten te stoppen met de organisatie van het evenement dat ze altijd met veel enthousiasme heeft gedaan. Aangezien de Twentse Bandnight de voorgaande vier edities drukbezocht en vooral enorm gezellig was, hebben beide uitbaters van het Hagen besloten het evenement voort te zetten met hulp van Marc Epping. Hierdoor kan er in 2023 dus alsnog een vijfde editie plaatsvinden bij het Hagen. Het concept, mede bedacht door Natalie Bergsma, blijft onveranderd. Goede live muziek, laagdrempeligheid en gezelligheid blijven de kernwoorden van het evenement. 

Op vrijdag 17 maart openen om 20.30 uur de deuren van het Hagen voor de vijfde editie. Op het podium een negental bands elk in eigen stijl en genre, die elkaar afwisselen op de verschillende podia. Paul Overzee is blij dat het evenement blijft bestaan. “De Twente Bandnight is een mooi evenement voor Haaksbergen, die we altijd in samenwerking met Natalie hebben mogen organiseren. We zijn Natalie dankbaar voor de manier waarop ze de Twentse Bandnight op de kaart heeft gezet en zullen voortborduren op de succesvolle vier edities die we samen hebben georganiseerd”, aldus Paul Overzee. 

In Marc Epping heeft Overzee een vervanger gevonden die het muzikale plaatje van de Twentse Bandnight kan programmeren. “Wij hebben veel ervaring in het organiseren van evenementen. Het samenstellen van een passend muziekprogramma is echter een vak apart”, vult Overzee aan. “Hiervoor hebben we in Marc Epping een goede vervanger voor Natalie gevonden.” 

Foto: Heleen Duli