10:36 Haaksbergen - aangepast om 10:36

U kunt weer subsidie aanvragen

Voor het jaar 2023 kunnen lokale verenigingen en stichtingen weer subsidie bij de gemeente aanvragen. Sportverenigingen komen bijvoorbeeld voor subsidie in aanmerking als ze activiteiten organiseren om jongeren of ouderen te laten kennismaken met hun sport. Een vereniging in de amateurkunst kan bij een bepaald aantal optredens subsidie krijgen. Ook voor het volgen van noodzakelijke trainingen of cursussen kunt u voor subsidie in aanmerking komen.

Eigenaren van gemeentelijke monumenten kunnen elk jaar een subsidie aanvragen voor een bijdrage in de restauratiekosten van het monumentale pand. Het gaat dan bijvoorbeeld om de reconstructie van vergane historische onderdelen of het herstel van betimmering, schoorstenen, stucwerk of glas-in-lood. Wilt u weten hoe u uw monument kunt verduurzamen? Haal dan het magazine ‘Erfgoed en Duurzaamheid’ op in het gemeentehuis. Kijk op haaksbergen.nl/monumenten voor meer informatie.

Hoe vraagt u subsidie aan?
Kijk op haaksbergen.nl/subsidies voor meer informatie en de aanvraagformulieren. Mailen kan naar Harm Rexwinkel van de gemeente via hh.rexwinkel@haaksbergen.nl.