18 jan - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:23

Uitgever is verbijsterd en teleurgesteld

Dumping van weekbladen bij de nieuwe N18

HAAKSBERGEN – Dit weekend kregen we een bericht van een oplettende voorbijganger die een stapel kranten zag liggen in het buitengebied bij de nieuwe N18. Kennelijk had een bezorger er geen zin in om weekblad Rond Haaksbergen te bezorgen en besloot er maar een milieudelict van te maken door ze in de berm te gooien. 70 Kranten lagen er, dus 70 adressen hebben geen krant ontvangen! Als uitgever van Rond Haaksbergen wordt je natuurlijk woest en teleurgesteld dat iemand zo omgaat met zijn verantwoordelijkheid. ‘We besteden de  verspreiding uit en ook onze verspreider baalt hier enorm van. Vanaf januari hebben we alles op alles gezet om de kranten eerder bij de bezorgers af te leveren zodat zij al op woensdag de folders kunnen insteken en dezelfde dag bezorgen of op donderdag.

Onze ca. 80 bezorgers gaan wekelijks ook met slecht weer op pad om de krant in ruim 14000 brievenbussen te stoppen. Maar kennelijk had 1 bezorger daar niet zoveel zin in. Mocht u nu een dumping tegenkomen, laat het ons weten, per 1 januari worden de kranten per stuk, per wijk gecodeerd en kunnen we feilloos de bezorger achterhalen en die aanspreken op dit ongewenste gedrag. Helaas waren de kranten van deze dumping al in de papiercontainer verdwenen en proberen we aan de hand van gemelde klachten de bezorger te traceren want dit kan natuurlijk niet.

Heeft u klachten over de bezorging dan kunt u op onze website www.rondhaaksbergen.nl een melding maken of ons bellen 053-5726589.

Rene Bult, uitgever Weekblad Rond Haaksbergen