12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:16

Uitleg over openbaar vervoer 

HAAKSBERGEN – Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen een fluitje van een cent. Het blijkt dat veel mensen het best lastig vinden om met de bus en trein te reizen. Het is voor menigeen onduidelijk. Daarom wordt er uitleg gegeven. Dat gebeurt in Haaksbergen op woensdag 3 en 10 april in respectievelijk het Schuttershoes en op het station. Zogeheten OV-ambassadeurs geven uitleg. 

Is reizen met het openbaar vervoer even geleden? Of wordt dit een eerste keer? Het lijkt misschien onduidelijk hoe reizen met bus en trein precies werkt. Tijdens de  informatiebijeenkomst leggen OV-ambassadeurs hier alles over uit. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij presenteren onder ander over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal en beantwoorden vragen. Voor deelname aanmelden via www.ervaarhetov.nl/proefreis of 038-4540130. Datum: woensdag 3 april, 14.00 tot 16.00 uur. Schuttershoes, Scholtenhagenweg 40b, Haaksbergen. 

Ook is er een proefreis. Tijdens de proefreis oefent u met OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. Op het krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein. Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, bankpas of koop tijdens de proefreis een kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats. Woensdagmiddag 10 april in Haaksbergen. Aanmelden via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs:
038-4540130. 

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Dat gebeurt dus ook in Haaksbergen.