28 mei - 18:07 Haaksbergen - aangepast om 17:08

Uitvaartcentrum Startman op Erve Harink „We hebben het heel druk gehad“

HAAKSBERGEN – Uitvaartcentrum Start-man kijkt terug op twee geslaagde open dagen op Erve Harink. Zoals bekend is het uitvaartcentrum onlangs van de Werfheegde naar het buitengebied aan de Eibergsestraat verhuisd.

Op Erve Harink kunnen nabestaanden op een sfeervolle plek afscheid nemen van hun dierbare. Belangstellenden waren zaterdag en zondag welkom om een kijkje te nemen. “Het was heel druk. Zowel op zaterdag als zondag. Twee fantastische dagen”, zegt eigenaar Esther Startman, die schat dat er in totaal bijna 3.000 bezoekers zijn geweest. Veel gasten hadden een cadeau meegenomen. “Veel bloemen, planten en beelden. Die krijgen allemaal een mooie plek in en rond ons uitvaartcentrum. Veel mensen zeiden de locatie en inrichting erg mooi te vinden. De omgeving hier midden in de natuur is prachtig. Het is hier ook gemoedelijk; niet steriel. Dat hebben we veel gehoord”, zegt Esther Startman.

Bezoekers konden ook luisteren naar een lezing. Die werd gegeven door Peter Dibbets uit Winterswijk. Thema van de lezing was het betrekken van verstandelijk beperkten bij een uitvaart. De lezing was op beide dagen. Dibbets heeft zelf een verstandelijke beperking en een boek uitgebracht getiteld “Doodgewoon”.

Uitvaartcentrum Startman is gevestigd aan de Eibergsestraat 250. De oude boerderij op Erve Harink is een rijksmonument. De stallen bij de boerderij zijn gesloopt en hebben plaatsgemaakt voor het nieuwe uitvaartcentrum, dat in Twentse stijl is opgetrokken. Uitvaartcentrum Startman heeft in het nieuwe onderkomen zogeheten 24-uurs-kamers. Nabestaanden kunnen hier elk moment van de dag bij hun dierbare zijn. Een groot verschil met de vorige locatie aan de Werfheegde is dat aan de Eibergsestraat ook een afscheidsbijeenkomst gehouden kan worden. Die biedt plek aan 150 bezoekers. De laatste samenkomst kan dus hier plaatsvinden.

Na afloop kunnen nabestaanden en bezoekers naar de koffiezaal. Uitvaartcentrum Startman wil een uitvaart zo waardig en persoonlijk mogelijk verzorgen. Uitvaartcentrum Startman krijgt ook een herdenkingstuin.

Foto:
Esther Startman en zoon Danny Wiggers zondag op de drukbezochte open dag.