31 jan - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 16:15

Uw Groenteman wordt Smaak Fruit- en Groentespecialist

HAAKSBERGEN – Het zal menigeen al zijn opgevallen deze week op de hoek van de Spoorstraat en De Kalter: de gevel van Uw Groenteman heeft een andere uitstraling gekregen. Uw Groenteman is Smaak Fruit- en Groentespecialist geworden.

Eigenaar Kees Leppink vond de tijd rijp om de naam van de winkel te veranderen. Hij nam de groentezaak destijds over van André Breukers. “Dat was elf jaar geleden alweer. Het was logisch om de naam destijds aan te houden, omdat Uw Groenteman een begrip was in Haaksbergen. Maar na zoveel jaren vond ik dat het tijd werd over een nieuwe naam en logo na te denken. Dat is gebeurd in goed overleg met André Breukers en zijn vrouw, die zoveel jaren hiervoor eigenaar van de groentewinkel waren”, zegt Leppink.

Opvallend aan het logo is de ‘m’ in het woord Smaak. Het is geen gewone ‘m.’ Bovenop deze ‘m’ zit een appelblad.

“Bij het brainstormen kwamen we op dat idee. De naam Smaak Fruit- en groentespecialist heeft trouwens mijn zwager bedacht. Met smaak willen we ons onderscheiden”, zegt Leppink. In de winkel zelf is niets veranderd. Wel is er bedrijfskleding met het nieuwe logo. Datzelfde geldt voor de verpakkingen. Ook die hebben een nieuwe uitstraling gekregen. “Voor de klanten verandert er niets. Het assortiment blijft zoals het is. Ook het team medewerkers blijft ongewijzigd”, zegt Leppink.

Smaak Fruit- en Groentespecialist gaat ook verder met het spaarsysteem voor de klanten. “De spaaractie loopt gewoon door.” Daarnaast blijven de oude cadeaukaarten geldig. Die kunnen dus ook na deze naamsverandering verzilverd worden. Het aanbod bij Smaak Fruit- en Groentespecialist aan de Spoorstraat 36 is groot. Er zijn ook talrijke kant-en-klare maaltijden verkrijgbaar. Stamppotten bijvoorbeeld. En babi pangang en pizza’s met veel groente. Yoghurttoetjes ontbreken evenmin. Smaak en kwaliteit zijn daarbij de sleutelwoorden. Rauwkost is er vanzelfsprekend ook. “Maar niet alleen hier in onze winkel. We maken ook verschillende soorten rauwkost, die bij de Plus in de Veldmaat gekocht kan worden.”