12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:00

Uw hulp gevraagd

Wie herkent hen?

HAAKSBERGEN – Henny Peijnenburg uit ‘s-Hertogenbosch is op zoek naar mensen, die personen op foto’s hieronder herkennen uit de periode maart-december 1945.

Zij verbleven in deze periode tijdelijk als evacuees/vluchtelingen in de Provincie Overijssel. Hoogst waarschijnlijk zijn grootmoeder en de kinderen ondergebracht op een boerderij. Eén van de kinderen op de foto is mijn inmiddels overleden vader Kees. Ik heb in 2003 een boek over zijn jeugd geschreven, maar kon maar geen informatie vinden over die 9 maanden uit zijn leven. Ik heb het adres (de boerderij) in de provincie Overijssel waar grootmoeder en de kinderen waren ondergebracht niet kunnen vinden. Ik kon het niet loslaten en ben dit jaar (2020) opnieuw gaan zoeken en graven naar het antwoord. Het is een allerlaatste poging om dit stukje alsnog duidelijk te krijgen. Ik ben u dankbaar voor elk (kleine beetje) informatie. Kunt u mij helpen, dan mag dat rechtstreeks naar mij: hennypeijnenburg@home.nl of 06-11321663. Wilt u liever anoniem iets kwijt dan kan dat per post: Concordialaan 21, 5223 ZL ’s – Hertogenbosch.

Foto: De kinderen in 1945: Sjaan, Annie (Jan maar verbleef in 1945 elders) en de vader van Henny, Kees.