12:12 Haaksbergen - aangepast om 12:12

v.v. Haaksbergen gaat opnieuw niet als winnaar van het veld

HAAKSBERGEN/REKKEN – v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag met 2-3 verloren van Rekken. In een heerlijk duel was v.v. Haaksbergen op z’n minst gelijkwaardig aan de opponent. De ploeg uit Rekken, koploper in de 5e klasse, kon deze status geen moment waar maken. Al in het eerste kwartier had v.v. Haaksbergen afstand moeten nemen en de wedstrijd op slot moeten doen. De Haaksbergenaren combineerden vloeiend en brachten de verdediging van Rekken keer op keer in verlegenheid. Maar steeds ontbrak de goede laatste pass, de nodige concentratie of ook een beetje geluk om het net van de tegenstander te vinden. Op het half uur verdedigde Haaksbergen klungelig uit, leverde de bal in en waren de mannen uit Rekken er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen. Niet veel later opnieuw een individuele fout waardoor de gasten de score konden verdubbelen: 0-2. Dat was ook de ruststand.

Na rust ging Haaksbergen door waar het voor de rust ook mee begonnen was, het onder druk zetten van de tegenstander. Rekken kwam er niet meer uit en moest steeds verder terug. De 1-2 door Jeroen Timmers was fraai en ook een logisch gevolg van het wedstrijd beeld. De thuisploeg besefte dat er meer te halen was en liet Rekken niet meer tot rust komen. De verdediging van de koploper wankelde en de 2-2 viel snel door Jesper Gevelaar.
Rekken was klaar voor een nederlaag, maar als een duveltje uit een doosje counterde de ploeg een paar keer gevaarlijk en wist uit één van die counters de 2-3 aan te tekenen. Dat is dan ook wel weer het geluk, maar ook de klasse van een koploper.

v.v. Haaksbergen kwam dit niet meer te boven en bleef met lege handen staan na een prima voorstelling.