02 dec - 09:48 Haaksbergen - aangepast om 09:48

v.v. Haaksbergen laat punten liggen in Lievelde

HAAKSBERGEN – v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag gelijk gespeeld tegen Erix uit Lievelde.

De ploeg uit Haaksbergen begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Duels werden niet gewonnen en in de opbouw ging er veel mis. De ruimtes tussen de linies waren groot waardoor de opponent uit Lievelde gemakkelijk de vrije man vond. Veel meer wist de degradant uit de 4e klasse van vorig seizoen overigens met het overwicht niet te doen. Af en toe ontstond er een mogelijkheid maar goalie Tim Kamphuis had opnieuw een goede dag en keepte foutloos.

v.v. Haaksbergen wist zich gaande weg de eerste helft te ontworstelen aan de druk van de tegenstander en wist steeds vaker spits Twan van der Kuil te bereiken. De jongeling groeide langzaam maar zeker uit tot een handenbinder voor de gastheren.
Uit een counter van de groenwitters wisten de verdedigers van Erix zich ook niet anders te helpen dan de behendige spits onderuit te halen in het strafschopgebied. De uitstekende scheidsrechter bleef geen ander keuze: strafschop. V.v. Haaksbergen benutte dit buitenkansje echter niet door een matige inzet van 11 meter. Vlak voor rust was het wel raak, maar dan aan de andere kant: 1-0 voor Erix.

In de tweede helft kwam v.v. Haaksbergen gretig uit de kleedkamer. Er zat iets in de ploeg van “hier gaan we niet zonder punten weg”. De strijdvaardige handelswijze van de groenwitters resulteerde in een groot aantal kansen. Duels werden gewonnen en een aantal keren door een groenwitter op voor de keeper van Erix. Toch moest v.v. Haaksbergen wachten tot de 70e minuut. Een schot van de Haaksbergenaren werd door een verdediger van Erix met de hand afgeweerd en voor de 2e keer ging de bal op de stip. Deze keer was het wel raak. Jesper Gevelaar scoorde koelbloedig: 1-1.

In het restant kreeg v.v. Haaksbergen een aantal mooie kansen op de overwinning, maar die bleef uit.

v.v. Haaksbergen heeft na een zwakke start de wedstrijd naar zijn hand gezet. Bij Erix gelijk spelen is op zich verdienstelijk, maar afgelopen zondag overheerste toch het gevoel dat er meer had ingezeten, zeker gezien het aantal kansen dat wordt gecreëerd.
As. zondag 8 december speelt v.v. Haaksbergen thuis tegen koploper Rekken. Als de ploeg van trainer Gerard Timmers het niveau van de tweede helft tegen Erix weet te bereiken en iets zorgvuldiger wordt in de afwerking van kansen, dan schept dat veel vertrouwen in de aanloop naar die wedstrijd.