08:13 Haaksbergen - aangepast om 13:15

Veel animo ruilactie AH plakplaatjes

HAAKSBERGEN – De Spaaractie van AH is ten einde. Om het album vol te krijgen kunnen dubbele plaatjes bij Albert Heijn Kamphuis worden ingeleverd met een bestellijstje van de nog ontbrekende plaatjes.
,,En dat loopt als een tierelier”, laten ze bij de Histo-rische Kring weten dat het idee voor Albert Heijn bedacht in het kader van de opening van de verbouwde supermarkt aan de Spoorstraat. ,,En als er spaarders zijn die een compleet of incompleet plakboek overhebben, kunnen ze die ook bij de inleverbox bij Albert Heijn kwijt. De actie blijkt zo’n succes dat er nog steeds vraag was naar de plakboeken toen we allang door de voorraad heen waren.“ .

De spaaractie werd vanwege de corona eerder deze maand al met twee weken verlengd en liep 19 juli ten einde. Op dit moment zijn vrijwilligers van de Historische Kring druk in de weer met het sorteren van retour gekomen sticker-plaatjes en van de overgebleven voorraad nieuwe plaatjes. ,,We schatten in dat er genoeg plaatjes zijn om alle albums compleet te krijgen”, laat vrijwilliger Jan Pot weten.
De vrijwilligers van de Historische Kring zetten alles op alles om dit project tot een goed einde te brengen. Voorzitter Wim Oltwater benadrukt nog eens dat de Historische Kring ook overcomplete plaatjesboeken graag retour ziet komen. ,,Het zijn vooral ouderen, die het begin van de actie hebben gemist en dus geen plakboek meer wisten te bemachtigen. Die vinden dat heel jammer en hopelijk kunnen we die mensen alsnog met een exemplaar verrassen dat iemand anders over heeft.”

Werkwijze
De Historische Kring heeft het ruilen van stickerplaatjes voor het Albert Heijn Kamphuis plakboek aangepast om contact te vermijden. Het aanvankelijke idee van een ruilmiddag is daarom een inleveractie geworden met de mogelijkheid per post ontbrekende plaatjes terug te ontvangen. Het werkt als volgt: Noteer duidelijk de nummers van de ontbrekende plaatjes. Schrijf op een enveloppe uw naam, adres, postcode en woonplaats. Doe voldoende postzegels op de enveloppe (tot 20 plaatjes 1 postzegel, tot 50 plaatjes 2 postzegels en tot 100 plaatjes 3 postzegels).
Stop uw dubbele plaatjes, de lijst met ontbrekende plaatjes en de gefrankeerde enveloppe in een enveloppe en plak deze dicht en zet uw naam, adres en telefoon-nummer op de enveloppe met het aantal plaatjes wat u heeft bijgevoegd.

Doe de enveloppe in de inleverbox bij Albert Heijn aan de Spoorstraat. Na enige tijd krijgt men zoveel mogelijk en hopelijk alle ontbrekende plaatjes retour in de bijgevoeg-de retour enveloppe. ,,De ruilmogelijkheid loopt nog even door omdat veel mensen nog op vakantie zijn”, meldt Jan Pot. ,,Bovendien zal het ongetwijfeld voorkomen dat wij niet direct alle ontbrekende plaatjes kunnen verstrekken. Dan wachten we enige tijd om te kijken of we een desbetreffende aanvraag alsnog compleet kunnen maken.” Het is wel de bedoeling dat men minimaal het aantal ontbrekende plaatjes bijvoegt om te ruilen.
Afgelopen week liep het aantal aanvragen via de inleverbox bij Albert Heijn al op richting 100. De actie kwam tot stand door een samenwerking tussen de Historische Kring en Albert Heijn Kamphuis.