30 jan - 10:11 Haaksbergen - aangepast om 13:38

Veel lof voor promotiefilm Havic over buurtbus

HAAKSBERGEN /BUURSE – Om een beeld te krijgen waar de Buurtbus Buurse Haaksbergen je overal naartoe brengt, is de nieuwe videofilm een echte aanrader. De filmers van de Haaksbergse videoclub Havic stelden een pakkende  5 minuten durende promotiefilm samen, waarin de grensoverschrijdende mogelijkheden van de busdienst, met 5 keer per dag een overstap op de Duitse variant de ‘Burgerbus’ naar Ahaus.

Voorzitter Henry Siemerink van de Haaksbergse videoclub Havic overhandigde het eerste exemplaar aan de voorzitters. Een aantal enthousiaste leden staat op om zo’n idee gestalte te geven. Dat is nooit een probleem. Tijdens de jaarlijkse uitwisseling  met de collega filmclub uit Ahaus werd geopperd om samen een project op te pakken, gezamenlijk een film te maken. Dit was natuurlijk een ideale gelegenheid.

De DVD van deze video werd bij pannenkoekenboerderij de Hooge Esch op officiële wijze door voorzitter Henry Siemerink overhandigd aan de voorzitters van zowel de Duitse als de Nederlandse buurtbus. ,,De buurtbus is belangrijk voor met name Buurse, meldt Ton Wolf. ,,Want daarmee heeft Buurse via Haaksbergen goede aansluitingen op alle openbaar  vervoer in de hele regio.” Momenteel wordt de bus vooral gebruikt voor woonwerk verkeer, studenten en familiebezoek. Onder zijn voorzitterschap heeft Ton Wolf de functie van de buurtbus echter breder getrokken. De Buurtbus biedt inmiddels tal van recreatieve mogelijkheden in combinatie met horeca-arrangementen langs de route. Daarmee hoopt men de daluren in te vullen van de dienstregeling. ,,Voor onze vrijwillige  chauffeurs is een lege bus op bepaalde momenten van de dag minder leuk, maar dat is een beetje inherent aan de dienstregeling. Door daar op creatieve wijzen in samenwerking met andere partijen invulling aan te geven, proberen we meer uit de Buurtbus te halen.”

Ruim 10.000 personen worden per jaar vervoerd met de buurtbus, dankzij tal vrijwilligers. De promotiefilm over de buurtbus kreeg veel lovende woorden van aanwezigen. De film toont niet alleen de mogelijkheden van de grensoverschrijdende buslijn, maar kan kijkers ook motiveren om op recreatieve wijze gebruik te maken van deze lijn met sinds 2017 een overstap op de Burgerbuss naar Ahaus. ,,Het is echt een verrassende lijn, waarvan je heel mooi gebruik kunt maken voor een dagje uit tot aan de grens bij de Holland Markt en de tussenliggende stops of je stapt over voor een langere rit naar Ahaus met alle mogelijkheden van dien. Het is het proberen meer dan waard”, verzekert een bevlogen buurtbuspreses Ton Wolf. De film van de Buurtbus is te zien op www.buurtbus-buursehaaksbergen.nl. Ook de Duitse video is beschikbaar.