11:01 Haaksbergen - aangepast om 11:02

Veilig sporten bij USA

HAAKSBERGEN – Nu de corona besmettingen landelijk, maar ook in Haaksbergen, weer toenemen, vragen veel mensen zich af of het nog wel verantwoord is om binnen de muren van de sportschool te sporten.

“Dat is zeker verantwoord”, zegt eigenaar van USA Sport & Healthclub Henk Uiterweerd. “Sinds 1 juli zijn alle sportscholen weer volledig open na 3,5 maand dicht te zijn geweest. Vanaf het moment dat er weer gesport mocht worden, gelden er bij ons strikte regels en worden de RIVM richtlijnen gehanteerd. Denk aan de 1,5 meter afstand houden, zonder handdoek mag er niet getraind worden, bij binnenkomst de handen desinfecteren met desinfecterende handgel en materialen na gebruik reinigen. We hebben hier vanzelfsprekend vanaf het begin op gecontroleerd, het controlebeleid is nu echter nog strenger en hebben we aanvullende maatregelen getroffen. Denk bv. aan het mondkapje. Zodra de instructeur geen anderhalve meter afstand tot de sporter kan houden bij de begeleiding en/of meting, zal de medewerker een mondkapje dragen.”

Goede ventilatie is ook een belangrijk aspect met betrekking tot het beperken van de overdracht van het Covid-19 virus. “Daarom zetten wij bij USA waar mogelijk de ramen en deuren open. Daarnaast hebben we een uitstekend ventilatiesysteem waarbij we buitenlucht naar binnen halen en worden de zalen na iedere les gelucht”, aldus Henk.

“Voor mensen die wel graag willen sporten, maar, ondanks alle genomen maatregelen, angstig zijn om te sporten in groepen waar maximaal 1,5 meter afstand gehouden kan worden, is er bij ons nu ook de mogelijkheid om in kleine groepjes te trainen. Deze Small Group training duurt 45 minuten en wordt op diverse vaste tijdstippen in de week gegeven. Kijk hiervoor op onze site: www.usasport.nl. Bij deze training wordt gebruik gemaakt van diverse materialen, zoals bv. halters, kettlebells, gewichten, etc. De maximale groep grootte is 7, waardoor er ruime afstand tot elkaar gehouden kan worden. De lessen dienen via onze app vooraf te worden gereserveerd, zodat er nooit te veel deelname is. De Small Group training is voor zowel leden als niet leden. We vragen hiervoor wel een kleine bijdrage. Ook hiervoor verwijs ik naar onze site”, zegt Henk. Het is duidelijk dat USA haar leden een veilige en virusvrije sportomgeving wil bieden.

“Dat willen we zeker en daar doen we alles aan! Het is onze prioriteit om onze sporters gezond te houden.”

Voor alle informatie check de site van USA: www.usasport.nl. USA Sport & Healthclub, Trompstraat 16 in Haaksbergen. Telefoonnummer: 053 – 5724268.