14:42 Haaksbergen - aangepast om 14:44

Veilig stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen

HAAKSBERGEN – Vanwege de coronapandemie zijn voorzorgsmaatregelen getroffen bij de gemeenteraads-verkiezingen volgende week. De gemeente neemt die maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan stemmen. Daarom is het bijvoorbeeld al mogelijk op maandag 14 maart of dinsdag 15 maart te gaan stemmen. Ook zijn er maatregelen in het stembureau.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart. Maar ook op maandag 14 en dinsdag 15 maart is al een aantal stembureaus open. Zo kan men zelf een moment kiezen waarop het rustiger is in het stem-bureau. In het gemeentehuis van Haaksbergen kan zowel maandag als dinsdag gestemd worden.
De Trefkoel in Buurse en ’t Meuken in Sint Isidorushoeve zijn op dinsdag open voor stemgerechtigden.
Bij coronaklachten is het dringende advies zelf niet te gaan stemmen. Blijf thuis en doe een coronatest. Dan kan iemand anders voor u stemmen.
Dat wordt machtigen genoemd. In het stembureau is het verstandig om afstand van elkaar te houden.
Een stembureaulid kan bij ingang ook uitleg geven. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. Bezoekers kunnen de handen schoonmaken bij de ingang. De leden van het stembureau zitten achter een kuch-scherm en maken stemhokjes en deurklinken regelmatig schoon. Stemgerechtigden krijgen een schoon of nieuw stempotlood.