12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:35

Verbouwing Slagerij Broekhuis

HAAKSBERGEN – Het zal de voorbijganger op de Kalter niet zijn ontgaan: Slagerij Broekhuis verbouwt. En het wordt mooi. Of zoals eigenaar René Broekhuis het met gepaste bescheidenheid zelf omschrijft: ,,Dit wordt de mooiste slagerij van heel Twente en wel naar Haaksbergse maatstaven.”

Dus niet groot, groter, grootst; wel mooi, mooier mooist! ,,Haha. Zoiets ja. En dan mede ook ter verfraaiing van het dorpsgezicht. We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een aantrekkelijk centrum waar winkelen op niveau en prettig wonen hand in hand gaan.”

De verbouwing is wel degelijk ook nodig om meer ruimte te creëren. Daar is goed over nagedacht. ,,De klant is een kwaliteitslager op deze plek gewend, maar ook een slager die de dorpse gemoedelijkheid uitstraalt. Met een geheel nieuwe inrichting, grotere werkruimtes en een moderne keuken naar de eisen van deze tijd, hebben we daar een mooie balans in trachten te vinden.”

Omdat er nogal wat gebeurt bij de slager aan de Kalter neemt de verbouwing wel enige tijd in beslag. Broekhuis verwacht dat de klus eind september is geklaard. ,,Dan kan men met eigen ogen zien wat we bedoelen te zeggen dat hier de mooiste slagerij van heel Twente wordt geopend.”