10:57 Haaksbergen - aangepast om 10:57

Verdienstelijk gelijk spel v.v. Haaksbergen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag verdienstelijk gelijk gespeeld tegen GSV’63 uit Geesteren.

In de eerste helft waren de meeste spelaandelen voor de nummer 2 van de ranglijst uit Gelderland. Daarentegen kreeg v.v. Haaksbergen al na een paar minuten de gelegenheid de score te openen. Daarna nam GSV’63 het heft in handen en dat resulteerde al na 6 minuten in de 0-1. Het team van trainer Timmers liet zich echter niet van de wijs brengen ondanks de vroege achterstand en het overwicht van GSV’63. De ploeg uit Haaksbergen maakt een evenwichtige indruk en er werd geconcentreerd gewerkt. In het verloop van de eerste helft wist v.v. Haaksbergen het initiatief wat meer naar zich toe te trekken en ontstonden eerste mogelijkheden. De ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar.

De rust werd door de thuisploeg benut om tactisch een aantal zaken aan te scherpen en direct na rust werd Twan van der Kuil ingebracht. De jongeling, hij speelt nog in de jeugd, zorgde direct voor dreiging en v.v. Haaksbergen wist de druk op de tegenstander op te voeren. Al in de 49e minuut was het raak. Uit een mooie aanval werd van der Kuil op de rand van de 16-meter vrij gespeeld en de aanvaller bedacht zich geen moment. Met een mooie schuiver werd de keeper van de tegenstander gepasseerd: 1-1. Een prachtig debuut.
Ook direct na de gelijkmaker bleven de gastheren dominant.
Vanaf de 60
e minuut wist GSV’63 zich wat te ontdoen van de druk van de Haaksbergenaren en ontspon zich een interessante wedstrijd waarin beide ploegen kansen hadden op de winnende treffer.
Het bleef uiteindelijk 1-1.

De ploeg van trainer Gerard Timmers heeft nu al een aantal keren laten zien mee te kunnen in de subtop van de 5e klasse. De instelling klopt en er wordt verzorgd voetbal gespeeld. Het elftal kent een juiste mix uit jeugdspelers en geroutineerde acteurs. De komende weken worden belangrijk als wordt gekeken naar de stand op de ranglijst. De ploeg uit Haaksbergen staat nu 8e, maar heeft slechts 4 punten achterstand op de nummer 2. Met een goede reeks tot kerst kan een stevig fundament worden gelegd voor een goede eindklassering.