12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:12

Verlichte optocht in Buurse

BUURSE – De verlichte optocht in Buurse staat zaterdagavond 11 februari op het programma. De start is om 19.30 uur. Prins Eppo en alle andere carnavalsliefhebbers verheugen zich erop. “Als dan de straatverlichting uitgaat en de verlichte wagens en loopgroepen vanaf het Pannenkoekenhuis richting het dorp komen, is het een en al pracht en praal. 

Gewoon super. Al die mensen die langs de kant van de weg de optocht bewonderen; geweldig om het publiek zo enthousiast te zien. En dan nog de prijsuitreiking en het feest bij Café Winkelman; echt mooi, een geweldig feest”, aldus Prins Eppo. Hij, prinses Lies en de adjudanten Hot en Spicy gaan deelnemen aan de verlichte optocht in Buurse. Prins Eppo heet in het dagelijkse leven Erwin Ensing. “Ik ben 52 jaar. 

Vele jaren maakte ik als raadsheer, en bestuurslid van de Verlichte-Optocht-Commissie, deel uit van onze carnavalsvereniging. Nu mag ik dan als prins De Windbuul’n vertegenwoordigen.” Prinses Lies is Karin Bakker, 54 jaren jong. “Als hofdame en lid van de Snollebollekes ben ik ook al jaren verbonden aan De Windbuul’n. Nu ga ik als Prinses, samen met Prins Eppo, voorop in de polonaise!” Adjudant Hot is beter bekend als Robin Ligtenbarg. Deze doorgewinterde raadsheer is al jaren verbonden met De Windbuul’n. “Voor ons als prinsenpaar van onschatbare waarde.” Adjudant Spicy is Stef Klein Rot. “Een jong broekie tussen de raadsheren, die met carnaval in de papfles werd grootgebracht.” Hot en Spicy zijn raadsheren van de Raad van Elf van de carnavalsvereniging. Zij zijn dit jaar de uitverkorenen om als adjudanten het prinsenpaar bij te staan. “Wij, Eppo en Lies, zijn superblij met deze heren!”