26 feb - 08:46 Haaksbergen - aangepast om 08:46

Verlies Hsc’21 tegen Quick’20

HAAKSBERGEN – HSC’21 leek op weg naar een zorgeloze middag tegen Quick’20, maar gaf de wedstrijd in de slotfase volledig uit handen. Daardoor komt de ploeg nu gevaarlijk dicht bij de promotie-degradatieplekken in de buurt.

Kort na rust kopte Wessel Witbreuk de 2-0 binnen en leek er niets aan de hand. Het was allemaal niet fantastisch geweest, maar HSC’21 leidde comfortabel. Al na tien minuten had Diego van der Weide met een droge schuiver de openingstreffer gescoord en op – zoals dat dan zo mooi heet – een psychologisch belangrijk moment werd het 2-0.

De snel daarop volgende 2-1 van Melvin Degenaar veranderde het spelbeeld. HSC’21 begon te twijfelen en Quick’20 rook weer kansen. En dus was het plotseling overleven voor HSC’21 en dat liep mis. De gelijkmaker van Willem Kamp, werd gevolgd door de 2-3 van Jip Kemna vanaf de strafschopstip. Alsnog hadden de groenwitten een punt veilig kunnen stellen, maar geheel in lijn met de wedstrijd miste Van der Weide kort voor tijd een strafschop. Om de misère compleet te maken, gleed Maikel Boelema diep in blessuretijd de 2-4 in eigen doel.

Geen redelijk geruststellende plek in de grote middenmoot voor HSC’21, maar alarmfase één.  En dat totaal onnodig. Dat was het verschil tussen winst en verlies zondagmiddag. Na een weekje rust moet HSC’21 in de volgende finale tegen JVC Cuijk de draad weer op zien te pakken.

Opstelling: Brammer, Veensma (75. Boelema), Grondman, Caglar Uguz (66. Postma), Engberin, Derksen, Babuloglu, Bas ter Hogt, Van der Weide, Witbreuk, Ottink. Toeschouwers: 800