28 jan - 16:02 Haaksbergen - aangepast om 16:02

Verslag HSC- Blauw Geel 38

Een collectieve blackout, daar leek het wel op wat HSC’21 zondagmiddag overkwam tegen Blauw Geel’38. Van volledige controle over de wedstrijd stond het binnen een vingerknip plotseling 0-3 en was het duel gespeeld. De thuisclub kwam die driedubbele mokerslag nooit meer te boven.

Je hebt zo van die tegenstanders die je slecht liggen. Blauw Geel’38 lijkt na twee seizoenen tot die categorie te behoren. Vorig seizoen gaf HSC’21 in de slotfase een geruststellende 2-0 voorsprong tegen de ploeg uit Veghel nog volledig weg en zondagmiddag was er weer zo’n korte fase die het duel op de kop zette.

Want hoe raar dat na een 5-0 nederlaag ook mag klinken, het eerste half uur was helemaal niet zo slecht. Goed, heel grote kansen deden zich niet voor, maar HSC’21 had een overwicht en de controle over de wedstrijd. Stef Ottink was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet ging net naast.

Van blauw Geel was nog weinig vernomen toen het na 35 minuten mocht aanleggen voor een vrije trap. Mustafa Güler liftte deze feilloos over de muur in het doel en daarmee was de beslissende fase aangebroken. Een paar minuten later kon Rick Polman simpel profiteren van een misverstand tussen de verdediging en Jeffrey Brammer en weer zo’n honderd tellen later kreeg Blauw Geel nog een keer een vrije doortocht, waar dit keer Joey Hellstern van profiteerde.

Je kunt dan als ploeg proberen met een verrassingstactiek nog wat te forceren, maar Daniël Nijhof gunde de basiself de kans de schade te herstellen. Tevergeefs, want Polman zorgde al snel voor de 0-4, waarmee het verzet helemaal gebroken was. De resterende veertig minuten waren een zinloze exercitie die alleen nog een vijfde Veghelse treffer opleverde.

Opstelling: Brammer, Boelema, Grondman (60. Postma), Caglar Uguz, Engberink, Babuloglu (78. Schutte), Cenk Uguz, Bas ter Hogt, Van der Weide (64. Derksen), Witbreuk, Ottink. Toeschouwers: 350