21 mei - 11:44 Haaksbergen - aangepast om 11:44

Verslag Westlandia – HSC

HSC’21 is zo langzamerhand een grote ervaringsdeskundige in late ontsnappingen. Dit keer duurde het gelukkig niet tot de allerlaatste speelronde en speelde de ploeg zich door een gedreven optreden bij Westlandia op de voorlaatste speeldag definitief veilig.

De thuisclub stond al een beetje in de zomerstand. Westlandia had niets meer te winnen of verliezen en daar maakte HSC’21 gretig gebruik van. Met twee tieners in de verdediging (de debuterende Stan Wonnink en Mika Schrijver) waren de in het wit gestoken groenwitten vanaf het begin de baas. Na een aantal kansen was het al binnen het kwartier raak. Een splijtende dieptepass van Diego van der Weide werd keurig aangenomen en afgerond door Stef Ottink.

Daarna waren er kansen op meer, zo raakte Bas ter Hogt de lat. Omdat het echter slechts 0-1 bleef werd het kort voor rust toch even precair en ontsnapte HSC’21 bij een bal op de lat van Patrick Batist. Na rust kwam HSC’21 niet meer echt in de problemen. Westlandia geloofde het wel en gunde de oude strijder Marko van der Knaap, die bijna 700 (!) wedstrijden speelde voor de Naaldwijkers een afscheidswissel.

In de slotfase maakte HSC’21 het met een perfect uitgevoerde counter helemaal af. Bas Postma was het eindstation van de snelle tegenaanval die zorgde voor grote opluchting bij de meegereisde fans. De ontlading was na afloop groot, want met de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Jong Volendam nog in het verschiet is het prettig dat die wedstrijd niet meer van levensbelang is.

Opstelling: Brammer, Veensma, Schrijver, Derksen, Wonnink, Babuloglu, Cenk Uguz, Bas ter Hogt, Van der Weide (71. Postma), Witbreuk, Ottink.